Privacy-Policy

PRIVACYVERKLARING

Via de webwinkel Bus-ok.nl worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Bus-ok acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt.

Bus-ok is de verwerkingsverantwoordelijke bij de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit met welk doel wij persoonsgegevens verzamelen en hoe wij deze gebruiken.

Doeleinden van verwerking

Wij verwerken uw persoonsgegevens in het algemeen voor de volgende doeleinden:

-    het registreren (aanmaken van een account), waarmee u producten van Bus-ok kunt bestellen in de webwinkel;

-    het kunnen bestellen van artikelen uit onze webwinkel;

-    het kunnen betalen van de bestelde artikelen;

-    het kunnen verzenden van de door u gekochte producten naar het door u aangegeven bezorgadres;

-    het kunnen afhandelen van retourverzendingen.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruik van onze webwinkel laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dit zijn persoonsgegevens. Wij gebruiken uitsluitend gegevens die u via de webwinkel met ons heeft gedeeld.

Registreren

Om een bestelling te kunnen plaatsen in de webwinkel van Bus-ok dient u zich vooraf te registreren. Met deze registratie geeft u toestemming om uw gegevens te gebruiken voor het plaatsen van bestellingen en leveren van de bestelde goederen. U maakt dan een account aan. Zolang u geregistreerd bent kunt u bestellingen plaatsen. U kunt uw eigen account zelf verwijderen via de webpagina “mijn account” van Bus-ok.nl. De volgende gegevens worden vastgelegd:

  • aanspreekvorm, voornaam en achternaam;
  • firma, omzetbelastingnummer (optioneel)
  • straat, huisnummer, land, postcode en woonplaats
  • contactgegevens zijnde e-mailadres, telefoonnummer (optioneel)
  • wachtwoord

Het e-mailadres en het wachtwoord wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw accountgegevens.

Winkelmandje

Via de webwinkel van Bus-ok kunt u meerdere artikelen bestellen. Zolang u de bestelling nog niet heeft betaald, worden de gegevens van het winkelmandje bewaard. Als u uw account verwijdert, worden de bewaarde gegevens van het winkelmandje ook verwijderd. De volgende gegevens worden verzameld:

  • uw aanmeldgegevens;
  • per artikel artikelnummer en omschrijving, stukprijs;
  • totaalprijs;
  • verzendkosten (optioneel).

Bestelling

Om uw opdracht voor de door u geselecteerde artikelen te kunnen leveren op het door u aangegeven adres tegen de gestelde prijzen en leveringsvoorwaarden sluit wij met u een een koopovereenkomst, die geëffectueerd wordt bij goedkeuring in geval van contante betaling of bij betaling via de door ons voorgestelde betalingsdienst via internet.

De volgende gegevens worden vastgelegd:

  • naam;
  • adresgegevens;
  • per artikel artikelnummer en omschrijving, stukprijs;
  • totaalprijs;
  • leveringswijze;
  • verzendkosten (optioneel);
  • contactgegevens;
  • status van de bestelling;
  • bestelnummer.

Wij bewaren uw bestellingen zolang u een account bij Bus-ok heeft. Wettelijk zijn wij verplicht om uw bestellingen 7 jaar te bewaren na het doen van de bestelling.

Betaling

Om uw betaling te kunnen ontvangen in het kader van de koopovereenkomst maken wij gedeeltelijk gebruik van betaaldiensten van Mollie. Hierbij delen wij uw gegevens met Mollie.

Verzenden

Wij verwerken uw persoonsgegevens om de compleetheid van de bestelling, die mogelijk in delen geleverd wordt, te kunnen leveren en controleren in het kader van de koopovereenkomst.

De volgende gegevens worden per (deel)levering verwerkt:

  • naam;
  • adresgegevens;
  • opdrachtnummer;
  • leverbonnummer en leverdatum;
  • trackingscode.

Om uw bestelling naar het door u opgegeven adres te kunnen versturen conform de koopovereenkomst, maken wij gebruik van de pakketvervoerder DPD.

De verzending is gekoppeld aan uw bestelling. Deze bewaren wij minimaal 7 jaar of  zolang uw account bij Bus-ok actief is.

Retourneren

Om uw retournering van artikelen, waarbij  eventueel een terugbetaling dient plaats te vinden, te kunnen afhandelen binnen de in de algemene voorwaarden gestelde termijn, verwerken wij persoonsgegevens in het kader van de koopovereenkomst.

De volgende gegevens worden verwerkt:

  • naam en adresgegevens;
  • artikel;
  • aantal;
  • creditbon.

De terugbetaling zal via Mollie plaatsvinden. Hiervoor worden uw gegevens met Mollie gedeeld.

Delen van persoonsgegevens met derden

Mollie

Om uw internetbetaling te kunnen verwerken maken wij gebruik van de betaaldienstverlener Mollie B.V., Keizersgracht 313, 1016 EE Amsterdam (hierna "Mollie" genoemd). We geven uw persoonlijke gegevens samen met de informatie over uw bestelling (naam, adres, rekeningnummer, banksoortcode, factuurbedrag en transactienummer) met uw toestemming door voor betalingsverwerking en alleen voor zover nodig voor Mollie.
Voor nadere informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens door Mollie verwijzen wij u door naar de privacyverklaring van Mollie op https://www.mollie.com/nl/privacy.

DPD
Om uw verzending naar het door u opgegeven adres te kunnen versturen conform de koopovereenkomst, maken wij gebruik van de pakketvervoerder DPD. Wij delen alleen die informatie die DPD nodig heeft om uw pakket te kunnen leveren.
Voor nadere informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens door DPD verwijzen wij u naar de privacyverklaring van DPD op de website van www.dpd.com.

Wij delen uw gegevens niet verder met andere partijen, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Gebruik van cookies en Google Analytics

Bus-ok gebruikt cookies in haar website. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje met gegevens dat door een website wordt aangemaakt en door uw browser op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren, het inloggen op onze website te vergemakkelijken en om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics alleen om te bepalen in welke regio onze klanten wonen.Hiervoor gebruiken wij Google Analytics Cookies. Wij hebben in dit kader de volgende maatregelen genomen ter bescherming van uw persoonsgegevens:

  • wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten;
  • wij hebben uw IP-adres gedeeltelijk gemaskeerd, waardoor u anoniem blijft;
  • wij maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Deactiveren Google Analytics

Uw rechten

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Bus-ok en het recht op overdraagbaarheid van gegevens.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@busok.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Bus-ok wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens

Bus-ok neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@busok.nl

Contactgegevens Bus-ok

Heidestraat 61-B

6114 AB Susteren

Nederland

Telefoon: +31 (0)61 - 130 31 38

e-mail: info@busok.nl

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 21 februari 2020.


Ontbreekt hier tekst?